#Verwelkomen

31 januari, 2019 - Tim Marsman,

Tim Marsman (Recruitment Consultant Solid Professionals) en Anouk de Vetter (Recruitment Consultant bij DNFS) zijn beide in januari 2019 begonnen binnen The Hup. Samen gingen zij in gesprek en kwamen meer over elkaar èn the Hup te weten. Hieronder bespreken ze hoe zij hun introductie hebben ervaren.

Lees het interview van Anouk en Tim over verwelkomen!

Tim: "Hee Anouk, wat leuk dat jij ook in januari bent begonnen binnen The hup. Wil jij jezelf even voorstellen?"

Anouk: "Uiteraard! Ik ben 24 jaar en woon sinds één jaar in Hagestein met mijn vriend en onze kat Bob. Vrij burgerlijk en ik ben er heel blij mee. In mijn vrije tijd sport ik graag, maar ik ben ook soms (lees: iets te vaak) op de bank te vinden met een goede serie of film. Verder word ik heel blij van lekker eten en drinken, maar goed, wie niet. Ik studeer Toegepaste Psychologie in Amsterdam en hoop tegen de zomer van 2019 mijn diploma op zak te hebben. Daarnaast ben ik als recruiter bij DNFS drie dagen per week op jacht naar farmaceutische talenten!"

Tim: "Hoe ben jij hier verwelkomd?"

Anouk: "Wat mij direct opviel, is dat meerdere mensen voordat ik startte, mijn naam al wisten. Ook werd ik uitgenodigd voor het jaarlijkse kerstdiner nog voordat ik officieel in dienst trad. Ik voelde me gelijk welkom. Een dag voor mijn eerste werkdag bij DNFS, kreeg ik een filmpje toegestuurd via Whatsapp, waarin verschillende collega’s mij en nog enkele andere nieuwe collega’s bij The Hup welkom heetten."

Tim: "Wat gaaf dat je al vanaf het begin zo ontvangen bent! Ik kan me voorstellen dat je in deze periode een hoop nieuwe indrukken hebt gekregen, welke drie voornaamste dingen zullen ervoor zorgen dat je bij deze organisatie blijft de komende periode?"

Anouk: "De vrijheid, de sfeer en toch ook wel de lunch!"

Tim: "Dat klinkt goed! Zijn dit ook zaken die jij nodig hebt om super gemotiveerd te zijn in je functie?"

Anouk: "Jazeker! Ik vind het belangrijk om de vrijheid te voelen om alles te kunnen zeggen. Wanneer in mijn ogen dingen anders kunnen bijvoorbeeld. Teamwork vind ik ook heel belangrijk. Ik wil geen onderlinge strijd hebben met elkaar. En tot slot hou ik ervan als mensen mij uitdagen een stapje harder te zetten zodat ik mijn ontwikkeling naar een hoger niveau kan tillen. Dat werkt op mij heel aanstekelijk."

Tim: "Dat zijn een aantal mooie punten, fijn om te horen dat je dat hier terugvindt! Je gaat binnen DNFS aan de slag als recruiter, is dit ook iets waar je altijd al van droomde?"

Anouk: "Nee, niet echt, vroeger droomde ik over héél veel. Ik was niet heel consistent als kind, haha. Ik heb politie te paard willen worden, dolfijnentrainster en ik wilde ooit mijn eigen tijdschrift…."

Tim: "Wat uiteenlopend! Gelukkig heb je inmiddels de keuze gemaakt haha. Naast je werk zul je vast een aantal hobby’s hebben. Met welke activiteiten kan je echt de tijd vergeten?"

Anouk: "Goeie series en films, boeken en helaas soms social media."

Tim: "Herkenbaar! Waar kan ik jou voor wakker maken?"

Anouk: "Voor nacho’s met kaas en guacamole, sushi en films met een aangrijpend verhaal."

Anouk: "Genoeg over mij, vertel eens iets over jezelf,  Tim?"

Tim: "Ik ben opgegroeid in de polder, waar ik na het afronden van de HAVO ben begonnen met een studie Werktuigbouwkunde in Amsterdam. Dit bleek toch niet helemaal bij mij te passen en na een half jaar besloot ik te stoppen. Ik maakte de, voor velen compleet onlogische, maar voor mij destijds hele logische switch naar Human Resource Management. Na verschillende stages in de publieke- en private sector heb ik uiteindelijk voor de zomer van 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Na een aantal maanden te hebben rondgereisd in Afrika, ben ik uiteindelijk via via bij Solid Professionals terecht gekomen. In mijn vrije tijd ben ik veel tijd kwijt aan lekker eten en drinken. Koken, borrelen of ergens buiten de deur eten is iets wat ik graag doe, het liefst in combinatie met vrienden. Een goede film, serie of boek is iets waar ik soms ook graag tijd voor vrijmaak. Ook sporten (voetbal en fitness) doe ik nog wel eens vrije tijd. Het sporten wil ik eigenlijk wel wat meer gaan doen, helemaal met zo’n gave gym in de achtertuin van je werk! Als laatste mogen festivals bezoeken ook niet ontbreken."

Anouk: "Hoe heb jij de eerste periode eigenlijk ervaren, Tim?"

Tim: "Ik herken jouw verhaal heel erg. Het voelt alsof je binnen de organisatie gelijk wordt opgenomen. Hierdoor raak je snel gewend aan alle gebruiken. Iedereen staat open voor een kennismaking en zo krijg je snel een goed beeld van alles collega’s. Zowel wat hun functie precies inhoudt als waar zij zich in hun vrije tijd mee bezig houden."

Anouk: "Wat positief! Zijn er ook zaken waar jij je over verbaasd hebt?"

Tim: "Absoluut, in positieve zin! Wat mij aan het begin verbaasde is hoeveel kennis er hier in huis loopt. Doordat er wordt gewerkt met flexplekken en ik iedere dag naast andere collega’s zit, krijg ik veel mee over de verschillende opdrachten die onze consultants uitvoeren. Echt interessant om meer te leren over bijvoorbeeld AI en FinTech. Het leuke is dat ik in de Online Academy hierover al een aantal modules heb gevolgd en nu dus hoor dat onze consultants dit ook echt toepassen!"

Lijkt jou dat ook wat, werken bij the Hup? Bel dan gerust eens met een van ons?!

Groetjes Anouk en Tim