Projectteam Great Place To Work van start!

9 juli, 2018 - Marco Kooistra,

Solid Professionals: a great place to work

Eind 2017 heeft Solid Professionals ervoor gekozen om mee te doen aan het onderzoek van Great Place to Work. Met de gedachte: we denken dat we het best goed doen, maar is het ook echt zo?

Als startende consultant Finance & Risk bij Solid Professionals was ik ook gelijk nieuwsgierig naar de resultaten van dit onderzoek. Al tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek had ik een positief en leuk gevoel bij deze club mensen. Er heerst een leuke sfeer die me gelijk aansprak. Maar komt dit ook naar voren wanneer dit door een extern bedrijf wordt onderzocht? Denken we hier ook allemaal hetzelfde over? En zou ik verschil zien in vergelijking met mijn vorige werkgevers?

De uitkomsten bleken zeer positief, wat resulteerde in een 7e plek in de lijst of Best Medium Workplaces op 27 maart jl. Dit bevestigde voor mij maar vooral ook Solid Professionals dat het inderdaad goed gaat. Dat Solid Professionals en goede werkgever is, maar natuurlijk zijn er ook zeker punten voor verbetering! Ik start binnenkort in het projectteam GPTW voor komend jaar. Dus ik ga het zien!

Motivatie Projectteam GPTW

In mijn beleving is een goed werkgeverschap een unique selling point voor een bedrijf. Het aantrekken en behouden van goede mensen is belangrijk. Dat lukt niet alleen met een goed salaris of een lease-auto. Het gaat om wat jij voor het bedrijf kan betekenen, maar ook wat het bedrijf voor jouw ontwikkeling kan doen? Onder de best presterende organisaties blijkt ook dat de manier waarop mensen met elkaar omgaan in een organisatie de meest onderscheidende factor is. Samen bouwen aan een beter bedrijf. Waarbij iedereen tot zijn recht komt, waar je elkaar inspireert, iedereen zich kan ontwikkelen, samen deelt en success viert en het beste in elkaar naar boven haalt. Dat is een goed werkgeverschap en de weg naar langdurig organisatiesucces.

 

 

 

 

Projectteam Great Place To Work 2019

Om Solid Professionals nog verder te verbeteren is er een projectteam GPTW (Great Place to Work) opgericht met als doel om bij de onderzoeken van 2019 nog beter en hoger te scoren. Dit past ook in ons algehele jaarthema ‘Van Goed Naar Goud’: Het gaat goed, maar hoe kan het nog beter.

Omdat ik naast mijn rol als consultant, waarbij ik 40 uur per week bij de klant werk, ook graag mee wil bouwen aan Topwerkgeverschap heb ik me opgegeven voor het projectteam GPTW. Samen met collega's Recruitment Consultant Inge Brouwer, Partner Marcel van Wersch, Partner van Instituut Voor Vitaal Ondernemen Marc van Wersch(helaas niet op de foto), Young Professional Martin Jousma en Marketing- & Communicatiemedewerker Elsemiek Ariëns en Anouk Gimberg ga ik hier komend jaar mee aan de slag.

Ons doel? Nog hoger op de ranglijst te komen bij Great Place To Work. Maar vooral: Solid Professionals als Best Workplace nog beter maken! Want van werken moet je blij worden!