Eerlijk is eerlijk

6 december, 2018 - Inge Brouwer, GPTW-borrel-hi-res941-300x211

 

Eerlijk is eerlijk (of eigenlijk het leukst) we zoeken bij Solid Professionals graag naar een reden om een feestje te vieren. Afgelopen vrijdag vierden wij de lancering van onze Great Place To Work Culture Audit 2019.

Culture Audit

Ik startte mijn werkende leven bij een groot kantoor, waar ik me dagelijks bezighield met audits. Ik vind het nog steeds een beetje een eng woord. Iets wat veel tijd en energie kost en waar niemand echt op zit te wachten. De GPTW Culture Audit geeft weer wat wij als organisatie doen en belangrijk vinden op het gebied van de door GPTW geformuleerde domeinen: Werven, Verwelkomen, Inspireren, Spreken, Luisteren, Bedanken, Ontwikkelen, Zorgen, Vieren en Delen. Een overzicht waar we trots op zijn en waar we met veel plezier (en af en toe ook best een beetje stress, want dat heb je met audits) aan gewerkt hebben. Een prachtig document waar iedereen hopelijk wél reikhalzend naar uitkijkt!

Naast deze Culture Audit krijgen al mijn collega’s begin 2019 de kans om, door middel van het invullen van de Trust Index vragenlijst, hun mening te geven over onze organisatie. Deze twee onderzoeken wijzen uit of wij komend voorjaar, net als in 2018, worden uitgeroepen tot een van de Best Workplaces 2019.

Lijstjes en verkiezingen...

Lijstjes en verkiezingen zijn niet per se mijn favoriet. Neem de top 2000, wat denk je?: Queen op nummer 1 of dit jaar toch weer de Eagles? Waarom zou dat niet Your Song van Elton John of Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik zijn? Is de één nou echt daadwerkelijk beter dan de ander? Sluit het één het ander uit? En wat is eigenlijk exact de waarde van deze lijst? Maar goed, misschien heeft dat ik mij dit alles afvraag ook iets met mijn persoonlijkheid te maken en het feit dat kiezen tussen mooie dingen nou eenmaal niet iets is wat ik graag doe.

Schoonheid en talent zitten in zo veel meer dingen dan alleen bovenaan in een lijstje eindigen. Wat houdt de beste zijn in? Hoe word je dat? De beste word je door eerlijk te zijn, je kwetsbaarheid te tonen, maar ook door vreselijk oprecht goed te zijn in wat je doet. Door zonder opsmuk je talenten te laten zien, deze te delen en anderen tot in het hart te inspireren. De beste ben je niet alleen, de beste ben je samen!

Gewoon simpelweg de beste

Ik zag onlangs een filmpje wat misschien niet per se antwoord geeft op de vraag wie er dit jaar bovenaan de top 2000 gaat eindigen, maar dat wel liet zien wat iets of iemand de beste maakt. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe bijzonder het vocale bereik van Freddie Mercury is.

Ik moet de film Bohemian Rapsody nog zien, maar het enige wat ik me na het kijken van bovenstaande filmpje realiseerde is hoe geniaal deze man eigenlijk is! Naast inspirerend en oprecht, gewoon simpelweg de beste (maar dat hitje is dan helaas weer van iemand anders)!

Kortom: Doe waar je goed in bent. Je bent goud waard! Wees trots! En daarover gesproken…WE WILL ROCK YOU, ANOTHER ONE BITES THE DUST and WE ARE THE CHAMPIONS ;)!

#trotsopjou

Great-place-to-work-borrel-KJB_9834-300x200Great-place-to-work-borrel-KJB_9894-300x200Great-place-to-work-borrel-KJB_9860-300x200