Insights & Blogs

Type

Onderwerp

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

apr 5, 2019, 00:00
Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals
Title : Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Naam: Tugba Cosgun
Functie: Sinds 19 november 2018 trainee Finance
Bij: ING

Wat is je rol bij ING?

Mijn huidige rol is Young Professional Regulatory Reporting. Wij zijn verantwoordelijk voor de verplichte rapportages die een bank moet leveren aan de Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank - de toezichthouders.

Je bent nog niet zo lang bezig, maar wat zijn dingen waarvan je nu al denkt: dat heb ik goed gedaan, daar ben ik trots op?

Voornamelijk de dingen die ik heb bereikt op het gebied van 'agile way of working.' Volgens het team werd er vroeger vaak afgekeken bij andere afdelingen en teams hoe zij iets deden, maar nu lopen we voorop. De feedback die ik heb gekregen is dat dat mede komt door mijn inzet, dus daar ben ik heel trots op! Ondanks dat ik nieuw ben, neem ik het team hierin mee. Ik weet waar dingen nodig zijn en speel hier op in. Zelf merk ik ook het effect dat dit heeft op de afdeling en dat maakt me trots.

En wat is dat effect?

Dat iedereen op een gegeven moment ziet hoe het moet gaan. We hebben nu bijvoorbeeld met borden gewerkt waarop stond wat er al gedaan is en wat we nog gaan doen. Het effect is ook dat je echt zelfsturende teams hebt. Eerst was het zo dat iedereen individueel aan een rapportage werkte, maar nu is er meer dat teamgevoel en wordt er gekeken naar hoe we het samen gaan doen. Dus van het individuele naar samen door inzichtelijk te maken wat de inhoud vraagt.

Welke bijdrage hebben je Talentmanager en de trainingen vanuit Solid Professionals hieraan geleverd?

Heel veel, vind ik. De Talent Manager komt elke maand langs en dan praat je met iemand die niet bij de ING werkt. Dus inhoudelijk kan je niet diep op dingen ingaan, maar dat is juist fijn want dan kan je er even uitstappen en een overview creëren zonder in details te treden. Dat is heel fijn om te hebben af en toe. Je haalt er andere inzichten en ideeën uit en je wordt op weg geholpen in het hele proces. Daarnaast zijn er natuurlijk nog trainingen, die zijn super. Je komt dan in contact met Young Professionals die bij de Rabobank werken of de ABN, en je hoort hoe zij dingen doen. Dat is hartstikke leuk. Zowel de trainingen als Talent Management zorgen ervoor dat je geen oogkleppen krijgt en ook de wereld buiten ING blijft zien. Dat heb je echt nodig. Mijn manager wil ook graag dat je om je heen blijft kijken en je openheid behoudt. Solid Professionals stimuleert deze openheid. Op een gegeven moment zit je er  echt diep in en bij Solid Professionals wordt je dan af en toe weer even naar de oppervlakte getrokken.

Hoe ben je eigenlijk in het YPP van Solid Professionals terecht gekomen?

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en daarnaast werkte ik als teamleider bij de Albert Heijn. Ik wilde eigenlijk doorgroeien binnen de Albert Heijn, maar dit ging niet zo snel omdat je veel processen moet doorlopen. In die tussentijd besloot ik daarom een profiel aan te maken op LinkedIn.  Al snel werd ik voor een gesprek uitgenodigd door Anouk Benders die recruiter is bij Solid Professionals. Het gesprek verliep erg goed en ze stelde me voor bij ING. Door haar inzet had ik er meteen een goed gevoel bij: het ging snel, er werd goed en betrokken met mij omgegaan en alles werd goed geregeld. Zodoende zit ik nu dus als Young Professional Regulatory Reporting bij ING!

Ben jij na het lezen van de blog van Tugba Cosgun enthousiast geworden en heb jij ook interesse in het Young Professional Programma? Lees hier meer! Of meld je aan voor een van onze inhousedagen!

Job classifications :
Categories :
  • Interview
Tags :
Post author